Home > Български > Помощ за Пакистан

Помощ за Пакистан

Нужна е! И то Веднага. Цифрите са за статистиката. Нечовешката трагедия няма аналог. МВнР започна кампания за събиране на средства – всекиму според възможностите.  Можете да следите развитието на помощта за Пакистан на сайта Dnes.bg и на страницата на МВнР (кликнете на снимката)

Наводненията Пакистан потопиха огромна юаст от страната под вода. Население колкото това на България на територия 5 пъти колкото Белгия е в бедствено положение -без подслон, храна и лекарства. Придошлите реки откъснаха много села и градове от норманлния начин на живот. Стотици хиляди къщи са напълно разрушени. Заради релефа си и мноществото малки долини, шокът от наводнението се разпростира върху живота и на тези, които не са пострадали, тъй като не могат да се придвижват, да търгуват и да се снабдяват със стоки.

Потопът унищожи реколтата на 160- милионен Пакистан. Ако водите не се оттеглят скоро сеидбата и догодишната реколта ще бъдат провалени. Това е храната, която Пакистанците ще ядад до първата половина на 2012.

Иронията е, че най-големия недостиг е на питейна вода. В такива условия болести се разпространяват бързо, и най-слабите и децата нямат много шанс да оцелеят. Помогнете с каквото можете! Предния път държавата дари парите и от ДДС от sms-ите. Всяка таблетка за пречистване на вода може да предотврати болест и да спаси живот!

 1. Jack
  September 26, 2010 at 14:46

  Веднага след като се откажат от ядрения си арсенал.

 2. daniel
  September 26, 2010 at 19:13

  Само че има един проблем, когато хорага са пътънали в мизерия – глад, болести – лесно стават жертва на фундаментализъм.

 3. September 26, 2010 at 20:15

  @Jack основния принцип в предоставянето на хуманитерна помощ е че тя е хуманитарна, т.е. не се води от политика, а от желанйието д асе спаси живот.
  @Daniel в NWFP и FATA оперират достатъчно фундаменталисти за да можем разумно да предположим, че всячески ще се опитат да използват ситуацията за да наберат още хора за мадрасите и терористичното си обучение. Най-слабите са най-лесната мишена!

 4. Jack
  September 26, 2010 at 23:02

  Т.е. окей е пакистанското правителство да продължи да харчи за поддръжка на ядрен арсенал, докато народа му мре от глад?
  @daniel: струва ми се, че те въобще не са преставали да бъдат жертва на фундаментализъм и назадничава религия.

 5. daniel
  September 27, 2010 at 13:21

  Пич, моли се България да не попада в подобно положение – да тънем в кал, да са ни разрушени домовете и да няма реколта за година напред. Тогава, уверявам те, всички ще се молим да не ни съдят държавата и правителството толкова строго, колкото ти в момента съдиш Пакистан. Хуманитарен идва от човечност, даваш на едни хора, за да не умрат, без значение какво е правителството. Много често самите правителства го докарват до там. Припомни си България 1989-90.
  Пусни един SMS на 1255.

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: